Ga verder naar de inhoud

Leraar worden

Educatie is het krachtigste wapen dat we kunnen gebruiken om de wereld echt te veranderen (Nelson Mandela).

Kies een opleiding op basis van jouw situatie

Educatieve graduaatsopleiding Je hebt een getuigschrift secundair onderwijs en/of een graduaatsdiploma (HBO5) met werkervaring?

Heb je een getuigschrift secundair onderwijs en/of een graduaatsdiploma (HB05) en minstens drie jaar nuttige beroepservaring in een technisch of praktisch vak en wil je jouw beroepservaring delen in de klas, dan kan je de educatieve graduaatsopleiding volgen.

  • Diploma educatieve graduaat
  • Trajecten op maat in Brugge en Kortrijk
  • Flexibele organisatie

Verkorte educatieve bachelor Je hebt een bachelordiploma

Je hebt minstens een bachelordiploma in een bepaald domein (niet leraar) en je wil je kennis in deze materie graag delen met jongeren en/of volwassenen, dan kan je de verkorte educatieve bacheloropleiding volgen.

  • Diploma educatieve bachelor
  • Trajecten op maat in Brugge en Kortrijk
  • Flexibele organisatie

Verkorte educatieve master Je hebt een masterdiploma

Met een domeinspecifiek masterdiploma in de hand en veel zin om je vakkennis te delen met anderen, kan je intekenen voor één van de twaalf educatieve masteropleidingen.

  • Diploma educatieve master
  • Opleidingen over heel Vlaanderen
  • Flexibele trajecten

Al leraar, maar nog geen lerarendiploma?

Geef je momenteel les, maar heb je geen lerarendiploma? Het LIO-traject staat voor Leraar In Opleiding en zorgt ervoor dat je via een verkort traject een officieel lerarendiploma kan behalen om zo aan alle loonvoorwaarden te voldoen.

Vrouw schrijf op whiteboard

Meer over leraar worden

Loopbaan van een leraar

Het lerarenberoep is erg gevarieerd en houdt heel wat meer in dan lesgeven. Je kan met je diploma terecht in een veelvoud aan contexten binnen en buiten het onderwijs.

Kostprijs, beurzen en opleidingsverlof

Studeren kost geld. Gelukkig zijn er ook heel wat financiële tegemoetkomingen waardoor studeren haalbaar blijft. Hoeveel bedraagt het inschrijvingsgeld? Heb ik recht op extra ondersteuning als werkzoekende of werknemer?

Inschrijven

Heb je voldoende informatie en wil je de opleiding starten in september of in januari? Schrijf je dan nu in via de inschrijvingsmodule van de deelnemende instellingen.