Ga verder naar de inhoud

Studeren en werken combineren

Jouw persoonlijke situatie laat mogelijks niet toe om voltijds te studeren. De opleidingen binnen Edu zijn zo ingericht dat spreiden over meerdere jaren mogelijk is. Zo wordt de combinatie met een job en/of gezin haalbaar. De studiebegeleider zoekt samen met jou naar de beste oplossing.

Student lerarenopleiding Leen
Wanneer je de opleiding combineert met een job en een gezin is het echt belangrijk goed te plannen. Doe niet alles tegelijk, maar bouw duidelijke werk-, studie- en gezinsmomenten in en baken ze goed af. Dat is mijn gouden tip aan nieuwe studenten.

Leen Ruysschaert (32 jaar)

blended onderwijs

Edu zet in op

  • een combinatie van online leren en contactmomenten
  • contactmomenten overdag, 's avonds en/of op zaterdag
  • een ruim aanbod op verschillende campussen

Opleiding spreiden over meerdere jaren

De opleidingen binnen Edu kunnen gespreid worden over meerdere academiejaren. Zo wordt de combinatie met een job en/of gezin mogelijk. Om de beste spreiding voor jouw situatie te vinden, neem je best contact op met de studiebegeleider.

Vlaamse opleidingsincentives

Er zijn drie opleidingsincentives waarmee de Vlaamse overheid werknemers die werk en studies combineren een duwtje in de rug wil geven. Je moet hiervoor als werknemer aan een aantal voorwaarden voldoen.

  • het Vlaams Opleidingsverlof (vroeger: educatief verlof)
  • het Vlaams Opleidingskrediet
  • opleidingscheques

Leraar-in-opleiding (LIO)

Heb je een aanstelling in het onderwijs die je wil combineren met een educatieve opleiding? Dan kom je onder bepaalde voorwaarden in aanmerking om een deel van je opleiding af te werken als leraar-in-opleiding (LIO).

Werkstudent

Als je minstens 80 uur per maand werkt of voor minstens 50% van wat in je arbeidssector gebruikelijk is, kan je na je inschrijving het statuut van werkstudent aanvragen. Hiermee kun je aanspraak maken op bijkomende onderwijs- en examenfaciliteiten.

Student lerarenopleiding Wouter
De opleiding heeft oog voor mensen die al aan het werk zijn. Er werd gekeken naar mijn persoonlijke situatie en de studieloopbaanbegeleider ging met mij in gesprek. Na heel wat gepuzzel kwam daar een haalbare planning uit voort en schreef ik me in voor de opleiding.

Wouter Deleersnyder (25 jaar)