Ga verder naar de inhoud

Inschrijven

Heb je voldoende informatie en wil je de opleiding starten in september of in januari? Schrijf je dan nu in via de inschrijvingsmodule van de deelnemende instellingen. Je inschrijving gebeurt volledig online, waardoor je in de meeste gevallen niet meer op de campus moet langskomen.

Edu by KU Leuven

Starten met de opleiding kan in september of januari/februari.

Edu by LUCA

Je start je opleiding in principe in september. Als je in januari start, kan je nog een beperkt startpakket aan vakken opnemen.

Edu by Vives

Starten met de educatieve graduaatsopleiding of met de verkorte educatieve bachelor kan in september of januari.

Aan welke instelling moet ik mij inschrijven?

De educatieve graduaatsopleiding en de verkorte educatieve bacheloropleiding worden aangeboden door Vives. Voor de verkorte educatieve masters in de kunsten kan je aan LUCA School of Arts terecht. De overige verkorte educatieve masters worden aangeboden door KU Leuven. Je vindt meer informatie op de pagina's van de verschillende opleidingen

Nog specifieke vragen? Maak een afspraak met een studieloopbaanbegeleider

Voor je aan je opleiding begint, heb je waarschijnlijk nog heel wat vragen. Hiervoor kan je steeds terecht bij je Edu-studieloopbaanbegeleider.

Meer over leraar worden

Loopbaan van een leraar

Het lerarenberoep is erg gevarieerd en houdt heel wat meer in dan lesgeven. Je kan met je diploma terecht in een veelvoud aan contexten binnen en buiten het onderwijs.

Kostprijs, beurzen en opleidingsverlof

Studeren kost geld. Gelukkig zijn er ook heel wat financiële tegemoetkomingen waardoor studeren haalbaar blijft. Hoeveel bedraagt het inschrijvingsgeld? Heb ik recht op extra ondersteuning als werkzoekende of werknemer?

Inschrijven

Heb je voldoende informatie en wil je de opleiding starten in september of in februari? Schrijf je dan nu in via de inschrijvingsmodule van de deelnemende instellingen.