Ga verder naar de inhoud

Wat houdt de opleiding in?

De verkorte educatieve bachelor (60 studiepunten) richt zich volledig op het leraarschap. Je beschikt al over de nodige dosis vakbekwaamheid. Je verwerft pedagogische en (vak)didactische vaardigheden in een praktijkgerichte opleiding

De opleiding is opgebouwd op basis van de spinner waarin de bevlogen leraar centraal staat. Vanuit je eigen inbreng en talenten, verwerf je de vaardigheden om de verschillende rollen van een leraar te kunnen opnemen in diverse contexten: ‘de leraar van lerenden’ (blauw) ; ‘schoolbreed participeren’ (geel) en ‘de leraar in onderwijs en samenleving’ (groen). Je wordt een meester in je vak, leert samen school maken, met oog voor duurzame diversiteit vanuit reflectie en onderzoek.
Aan deze opleidingssporen wordt gewerkt in alle vakken vanuit een ethische professionaliteit.

Concreet vind je in het programma drie leerlijnen terug. Binnen de (vak)didactische leerlijn leer je lessen ontwerpen en uitvoeren in je eigen vakgebied. Je leert leerlingen te begeleiden op basis van hun onderwijsbehoeften (zorg). Tenslotte kun je het lerarenberoep slechts leren al doende door competenties te ontwikkelen in de praktijk.

Spinner