Ga verder naar de inhoud

Flextraject

De minimale duurtijd van het flextraject is 2 jaar. Je kunt je opleiding ook spreiden over meerdere jaren en de lessen in avond- en/of weekendonderwijs volgen wat een combinatie met werken haalbaar maakt. Op basis van jouw context kan je met behulp van de lessenroosters van het eerste en het tweede semester een traject per semester/academiejaar samenstellen. Het modeltraject biedt daartoe een houvast maar dit hoeft niet strikt gevolgd te worden.

Modeltraject flex

  • Het modeltraject omvat 2 jaar. Je neemt dan gemiddeld 15 studiepunten op per semester. Elke fase staat voor 1 semester.
  • Er is diversiteit in opleidingsduur.
  • Er zijn enkele richtlijnen om een evenwichtig en logisch programma samen te stellen. Je vindt deze terug in de opleidingsbrochure.
  • Alle vakken (opleidingsonderdelen of OPO's) worden standaard blended ingericht nl. via een weloverwogen combinatie van face-to-face (contactonderwijs) en online instructie.
  • Voor enkele OPO’s heb je de keuze tussen blended én volledig afstandsonderwijs waarbij je slechts 2 momenten aanwezig bent op de campus nl. het start- en het evaluatiemoment. Het gaat om de OPO’s Onderwijs in de samenleving, Basis didactiek en brede leerzorg en Verhoogde zorg en dikwijls ook de vakdidactiek.
  • Er is een flexibel aanbod: zowel op weekavonden als op zaterdagvoormiddag én op diverse locaties.

Je kan voor advies steeds terecht bij een trajectbegeleider via edu-kortrijk@vives.be of edu-brugge@vives.be

Modeltraject VEB flex