Ga verder naar de inhoud

Meer over een traject op maat

De trajectbegeleider zoekt samen met jou naar een traject dat optimaal past bij je startcompetenties, je mogelijke tijds- en energie-investering en de voorkeuren op vlak van aanpak, tijdstip en tempo. De keuzes die je maakt kunnen per semester aangepast worden. Ook tijdens je opleiding kun je steeds terecht bij je trajectbegeleider.

Student lerarenopleiding Wesley
Studeren, werken én een groot gezin hebben: het is een pittige combinatie. Maar dankzij de trajectbegeleiding blijft het perfect haalbaar voor mij.

Wesley Noë (42 jaar)

Er zijn drie trajecten: het flextraject, het LIO-traject en het combitraject. De trajecten zijn zo samengesteld dat je kunt schakelen van het ene naar het andere traject, als jouw persoonlijke context daarom vraagt.

Informeer bij je trajectbegeleider via edu-kortrijk@vives.be of edu-brugge@vives.be voor het uitwerken van een traject op maat.

Flextraject

Wil je de opleiding combineren met werk, gezin of een andere opleiding? Dan is het flextraject wellicht voor jou het meest aangewezen traject. Je kiest er dan voor om ’s avonds, op zaterdag en/of in afstandsonderwijs les te volgen. De minimale duurtijd van het modeltraject is 3 jaar.

LIO-traject

Ben je al tewerkgesteld in het ambt van leraar voor minstens een halftijdse lesopdracht voor 1 schooljaar of heb je positieve vooruitzichten op tewerkstelling? Dan volg je het LIO-traject. LIO staat voor leraar-in-opleiding. In dit traject wordt maximaal ingezet op werkplekleren.

Combitraject

Ben je werkzoekende en wil je de opleiding graag voltijds en eventueel met ondersteuning van de VDAB volgen? Kies dan voor het combitraject over 2 jaar, waarbij de opleiding deels overdag en deels ’s avonds en op zaterdag wordt afgewerkt.