Ga verder naar de inhoud

LIO-traject

Je kunt je opleiding spreiden over meerdere jaren en de lessen in avond- en/of weekendonderwijs volgen wat een combinatie met werken haalbaar maakt. Een groot deel van de opleiding werk je af via werkplekleren op je school. De minimale duurtijd van het LIO-traject is 2,5 jaar. LIO-studenten volgen daartoe samen met andere LIO’s een aantal vakken in een LIO-cluster gedurende anderhalf academiejaar.

Op basis van jouw context kan je met behulp van de lessenroosters van het eerste en het tweede semester een traject per semester/academiejaar samenstellen. Hieronder vind je een modeltraject terug voor wie de opleiding in 2,5 jaar tijd wil voltooien, met opstart in september. Je neemt dan gemiddeld 15 studiepunten op per semester. Het modeltraject biedt een houvast maar dit hoeft niet strikt gevolgd te worden. Je start het eerste jaar met een aantal vakken die je volgt samen met de studenten in het flextraject op de campus. Je schrijft wel al in voor het LIO-traject.

Modeltraject LIO

  • Het modeltraject bestaat uit een minimum duurtijd van 2,5 jaar. Elke fase staat voor 1 semester.
  • Er zijn enkele richtlijnen om een evenwichtig en logisch programma samen te stellen. Je vindt deze terug in de opleidingsbrochure..
  • Alle vakken (opleidingsonderdelen of OPO's) worden standaard blended ingericht nl. via een weloverwogen combinatie van face-to-face (contactonderwijs) en online instructie.
  • Het is sterk aangewezen om minimum eerst het OPO Basis didactiek en brede leerzorg te hebben afgewerkt evenals Vakdidactiek 1 vooraleer het LIO-pakket op te nemen.
  • Je hebt de keuze om Inleefstage en Verbindend werken vooraf of gelijktijdig te volgen.
  • Verhoogde zorg volg je bij voorkeur ook vooraf of (indien haalbaar) gelijktijdig met het specifieke LIO-pakket.

Je kan voor advies terecht bij een trajectbegeleider via edu-kortrijk@vives.be of edu-brugge@vives.be

SCHEMA GRADU VIVES LIO